Gellak verwijderen

Gellak verwijderen Nagelstudio WoW Beauty Winschoten

Wat is beter: gellak verwijderen met een nagelfrees of weken (soak off ) met aceton?

De laatste jaren zijn we steeds meer op de lange termijn aan het denken wat de beste methode is om gellak van de nagels te verwijderen. Gellak wordt steeds populairder en dit maakt het nadenken over de juiste methode ook noodzakelijk.

Soak off

Schroeit de huid.
Zou je op je gezicht een wattenschijfje leggen, gedrenkt in aceton, gedurende 15 minuten? Nee.
Waarom zou je een dergelijke behandeling wel bij je handen doen? Onthoud altijd dat je huid een orgaan is en dat het net zo zorgvuldig op je gezicht als op je hielen moet worden beschermd.
De belangrijkste reden dat ik weigerde te weken was de schade die veroorzaakt kan worden door langdurig contact van aceton met de huid. Aceton is een ontvetter en verwijdert door het vernietigen van de vetmoleculen ook vocht. Het resultaat is dat de huid en de nagelplaat zijn uitgedroogd en verstoken zijn van een beschermende vetlaag. En in strijd met de water-vet balans, wordt de nagel droog en kwetsbaar.

Verwijdering van gellak met aceton vereist geen geweldige vaardigheden en oefening. Dit kan door iedereen gedaan worden en zelfs thuis. Veel beginnende nagelstylistes gebruiken deze verwijderingsmethode omdat het heel eenvoudig is en het niet nodig is om het te leren. maar tegelijkertijd houden ze er geen rekening mee dat het de nagels van de cliënt niet ten goede komt.

Technologieën worden verbeterd voor zowel nagelstylistes als degenen die gel polish thuis verwijderen. Er is een speciale vloeistof beschikbaar voor het verwijderen van gellak, maar deze methode is geen goede keuze voor permanent gebruik. Dit middel kan 1-2 keer maar niet elke twee weken worden gebruikt. Bij regelmatig gebruik wordt de nagel zwak, exfolieert, breekt, of wordt geel.
Waarom is het beter om te frezen?

Frezen

Bij het frezen verwijder ik alleen de top, kleur en slechts een deel van de basislaag. De basislaag, welke goed gehecht is aan de nagel, blijft. Daardoor minimaliseer ik de impact op de nagelplaat zelf. De nagels van klanten blijven sterk en zien er gezond uit van coating tot coating.
Een minpuntje is dat tijdens het frezen de natuurlijke nagel kan worden beschadigd. Je kunt voorkomen dat de nagelplaat wordt gebrand of verdund. Je kunt dit echter voorkomen als je begrijpt dat een manicure een cosmetische procedure is. Het vereist bepaalde vaardigheden en ervaring van de nagelstyliste.

Samenvattend:
Klanten moeten weloverwogen een keuze maken voor een nagelstylist. De gezondheid van uw nagels is afhankelijk van de ervaring van een specialist. En nagelstylistes moeten worden opgeleid in speciale onderwijsinstellingen, oefenen, ervaring opdoen en pas dan werken met klanten.

Welke methode van verwijdering je kiest, is uiteindelijk u.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Wij stoppen er mee - Nagelstudio WoW Beauty Winschoten

Wij stoppen er mee

Beste allemaal, Na jaren met veel plezier jullie te hebben geholpen aan mooie nagels en prachtige wimpers heb ik de keuze moeten maken om te stoppen met mijn salon. De salon is niet meer te combinere... lees verder »

Garantie op gellak - Nagelstudio WoW Beauty Winschoten

Garantie op gellak

Garantie gellak. Fabrikanten van gellak geven aan dat gemiddeld genomen de gellak 10-14 dagen blijft zitten (er zijn uitzonderingen !!!) Onze nagelsalon geeft een garantie van 10 dagen. De garantie ... lees verder »

Contact via Whatsapp