Is gellak slecht voor je nagels?

Is gellak slecht voor je nagels? Nagelstudio WoW Beauty Winschoten

Is gellak slecht voor je nagels?

Gellak is een redding voor vrouwen die letterlijk geen tijd hebben voor een dagelijkse manicure. Veel vrouwen denken echter dat gellak de nagelplaat beschadigt. Is dit zo?

5 mythes over gellak:

Mythe 1: UV-lamp veroorzaakt huidziekten

Wetenschappers zeggen een jaar lang manicure met gellak gelijk staat aan 10 minuten blootstelling aan de zon. Het risico voor de UV-huid, met name de LED-lampen van de nieuwe generatie, is dus minimaal.

Mythe 2: Gellak kan allergieën veroorzaken

Volgens de expert zijn er wereldwijd zo’n duizend gevallen per jaar. Een allergische reactie op gellak is dus minimaal volgens dermatologen.

Mythe 3: Door de gellak heeft de nagel een tekort aan zuurstof

Nagels hebben geen open structuur en kunnen geen zuurstof opnemen. Alles wat nodig is voor het functioneren van de nagelplaat, wordt geleverd door bloed. Gellak beschermt onze nagels tegen beschadiging. Het dient dus als een beschermende laag.

Mythe 4: het verwijderen van gellak is schadelijk.

Zowel met een nagelfrees als soak off van de gellak is niet schadelijk voor nagels. De manier waarop de gellak wordt verwijderd wordt door de nagelstyliste gekozen bij het beoordelen van de nagels.

Mythe 5: Ik heb een pauze nodig van enkele weken tussen de covers.

Gellak dringt niet door in de nagelplaat en vernietigt deze dus niet. Dus een pauze is niet nodig.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Gellak verwijderen - Nagelstudio WoW Beauty Winschoten

Gellak verwijderen

Wat is beter: gellak verwijderen met een nagelfrees of weken (soak off ) met aceton? De laatste jaren zijn we steeds meer op de lange termijn aan het denken wat de beste methode is om gellak van de n... lees verder »

Garantie op gellak - Nagelstudio WoW Beauty Winschoten

Garantie op gellak

Garantie gellak. Fabrikanten van gellak geven aan dat gemiddeld genomen de gellak 10-14 dagen blijft zitten (er zijn uitzonderingen !!!) Onze nagelsalon geeft een garantie van 10 dagen. De garantie ... lees verder »

Contact via Whatsapp